Ontspan en geniet van uw nachtrust!
een goed hoofdkussen ondersteunt en ventileert

Latex 

Latex, de melkachtige vloeistof waarvan rubber wordt gemaakt komt uit de latexboom Hevea brasiliensis. Die komt oorspronkelijk uit Brazilië maar groeit tegenwoordig ook in Azië, bijvoorbeeld in Thailand, Indonesië en Maleisië.  Net onder de bast van de rubberboom, stroomt de latex in een soort aders, die als een spiraal om de stam heen draaien. Men snijdt de ader in de lengte door en hangt er een bakje onder waarmee het latex wordt opgevangen. De melkachtige vloeistof wordt voor het  proces eerst vermengd met synthetische latex en lucht. Deze vermenging wordt net zo lang gemixed tot er een zeer luchtig schuim ontstaat. Dit schuim wordt eerst in een aluminium mal gegoten. Deze mal is van boven en van onderen voorzien van stiften. Dit zijn pennen die ervoor zorgen dat het tot schuim geslagen latex melksap van binnenuit verwarmd kan worden door hete lucht, dit noemt men het vulkanisatieproces. Echter voor dit proces wordt de Latexmal eerst nog vacuüm getrokken, waardoor het latexschuim zich egaal verdeelt over de mal. Hierna wordt het latexschuim, door stikstof bevroren naar een temperatuur van – 30° C.

Hierdoor knapt de gesloten celstructuur kapot. Dit heeft tot voordeel dat het latexschuim over een zeer open celstructuur beschikt wat weer ten goede komt aan de veerkracht, ventilatie en comfort van het product. Het weerstandsverlies is bij latex dan ook aanzienlijk minder dan bij andere latex kernen.

Door een milieuvriendelijk mengsel van CO2 en lucht door het schuim te blazen gaat het schuim geleren, zodat tijdens het opwarmen de open-celstructuur behouden blijft en het schuim niet in elkaar zakt. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd tot + 115° C. Tijdens dit verwarmen rijst het latexschuim tot de gewenste hoogte van de mal. De kern wordt uit de mal gehaald, grondig gewassen, gedroogd en na gevulkaniseerd. Nu heeft de open celstructuur haar definitieve vorm bereikt.  Het intensieve, nauwgezette Talalay productie proces geeft essentiële pluspunten. Tests hebben uitgewezen dat er maar een terugval van stramheid is van 11%,  na 10 jaar belasting. Door de open celstructuur is het Latex aanzienlijk koeler als de traditionele Latexsoorten; het ventilerend vermogen veel hoger en het weerstandsverlies minder tijdens de levensduur.

Kortom: Latex is een materiaal met een uitstekende elasticiteit, en een unieke open-celstructuur waardoor het ventilerend, comfortabel en duurzaam is.

 

Opbellen
E-mail